Eipä oo taas pitkään aikaan tullu kirjoiteltua, on olevinaan niin kiire..

Ollaan nyt Suomessa olo aikana aloitettu agilityn treenaaminen Ojangossa Annan tiistain ryhmässä. Pari kertaa ollaan jo käyty, mutta tänään oli niin hyvät treenit, että intouduin kirjoittamaan :)

Tehtiin sama rata kolmeen kertaan, eka kerta niin kuin ite haluttiin. Anna sitten kommentoi ja seuraavalla kerralla käskikin tehdä ilman käsiä (Caro näytti olevan liian kiinni kädessä) ja kolmas kerta mentiin sitten vertailun vuoksi kolmas kerta mykkänä. Kyllä kaikkia nauratti, kun mä juoksin kädet selän takana, mutta naurusta huolimatta saatiin komeat aplodit radan päätteeksi. Niin hassulta kuin se tuntui, ja varmasti näyttikin, juosta kädet "sidottuina" selän taakse, niin Caro toimi todella hyvin! Mykkänäkin meni rata hyvin, mitä nyt yksi este jäi välistä ohjaajan huolimattomuuden vuoksi. Vikan radan jälkeen Annakin kehaisi, että meni ihan sanattomaksi Caroa katellessa, että oli hienoa katella, kuinka se toimi ohjaustyylistä huolimatta. Keskittyikin kuulemma paremmin hyppyihin, kun yksi komponentti puuttui. Itsestä "kädetön" versio tuntui parhaalta.

Pennun kanssa otettiin sitten vähän keppejä, putkea ja "hyppyä" (rima maassa siipien välissä). Kepeillä oli tänään joku ongelma, ehkä vauhtia oli vähän liikaa, kun meinasi hypätä aina välejä. Niitä ei sitten tänään paljoa otettu, lopetettiin hyvään suoritukseen. Putki-käskyn poika jo selvästi ymmärtää, joten siirryimme harjoittelemaan sisäänmenoa kulman alta. Putki on näköjään niin vetoava este, että imaisi koiran suuremmitta vaikeuksitta, tätä otettiin muutama kerta molemmilta puolilta. Sitten estettä; lelu riman toiselle puolelle ja käsky "hyppy", koira sai hakea lelun (siiven ympäri takaisin). Muutama näin ja sitten yhdistin lopuksi vielä putken ja esteen ihan vain nähdäkseni, kuinka onnistuisi. Meni todella hienosti (esteiden välimatka ei ollut kovin suuri), näitä sitten kaksi molemmilta puolilta. Lopetettiin leikkiin.

Aivan mahtavia koiria mulla, olen oikein tyytyväinen!