Pentu oppii hurjaa vauhtia. Nyt alkaa olla hallussa arjen perusasiat, esim. katsekontakti tulee jo nopeammin ja pysyy pidempään (varsinkin ruokaa odotellessa, ruoalla ei leikitä). Istu ja maahan -käskyt on osattu jo pitkään, nyt sitten harjotellaan kärsivällisyyttä, että siis jaksais pysyä niissä asennoissa. Hihnassa kulkeminen sujuu jo melko hyvin, vielä pentu erehtyy vetämään monta kertaa lenkin aikana, mutta huomaa usein ite virheensä ja ottaa pari askelta minuun päin. Tästä on hyvä jatkaa. Irti päästämistä ja vasten hyppimistä pitää kyllä vielä harjoitella, ja stop-käskyä en oo ees alottanu, vaikka se olis varmaan se listan hyödyllisin.. No, kaikki ajallaan.

Viime viikon lauantaina pentu oppi sitten viimein vahingossa hyppäämään sohvalle ja on sen jälkeen kovasti hypiskellyt sinne. Siitä sille tulikin sitten idea, että sänkyyn pitää kanssa päästä, mutta koska se on korkeampi, niin ei heti onnistunut. Ennen kuin sitten tänään tossa hurjan leikin huumassa oli tarpeeksi vauhtia ja tuli sekin "vuori" valloitettua. Nyt täytyy vaan keksiä, miten pidän sen jatkossa poissa sieltä (mullahan ei koirat sänkyyn tule).

Erityisen iloinen olin, kun huomasin tällä viikolla, että pentuhan tuo mulle lelua ihan pyytämättäkin, varsinkin ulkona. Otin siis lelun mukaan ihan vaan kokeillakseni, että mitäs se tykkäis nouto-leikeistä, ja tykkäshän se!

Yöt tuo nukkuu edelleen rauhallisesti, kaksi viimeistä yötä on muuten ollut "kuivia", eli ei ole tullut pissoja yön aikana! No, ne on ollu vähän lyhyempiä öitä (n.8h), mutta kuitenkin, ilo se on pienikin ilo :) Mutta sen nukkumisen edestä sitten kyllä riehutaankin päivisin, energiaa löytyy kuin pienestä kylästä, paljon ei kerkeä enää päivisin huilailemaan. Mulla sitten aivot raksuttaa sauhuten kun koitan keksiä pennulle aivojumppaa, et edes vähän väsähtäis. Kaikista kivointa olis päästä treenaamaan vaikka hakua, mut harmiks tällä viikolla ryhmä rämä on osittain Suomessa, joten treenejä ei ole, ens viikolla oon ite Riigassa kisoissa ja sitten lähenki jo ite Suomeen. Pitää alkaa ettimään haku-poppoota Suomesta.. No, pitää pärjäillä omin neuvoin siihen asti, onneks on toi Nina Ottosonin Dog Brick, se on ollu pennun mieleen, saahan siitä namia :D